Español

 

 

 

 

 

 

 

 

Spaans bij Amparo

 

Spaans bij Amparo is gevestigd in het centrum van Schoorl, in een gerenoveerde villa van begin 20e eeuw, met grote tuin, waar Amparo woont. Hier hoort u meestal alleen maar de vogels.

Schoorl, in Noord-Holland, is vanouds een vakantieplaats waar vooral veel rust te vinden is naast een mooi polderland, bossen, duinen en strand ( op 5 Km van Spaans bij Amparo).

Spaans bij Amparo is op 10 Km afstand van het NS station van Alkmaar, waarvan bussen naar Schoorl vertrekken (Lijn 151).

 

Speciaal bij Spaans bij Amparo is, behalve de grote aandacht voor de Spaanse Cultuur en de huiselijke sfeer (haast vakantiesfeer), dat men, door de persoonlijke werkwijze  (comparatief) heel snel Spaans leert.

Het Spaans dat u in Spaans bij Amparo leert, is meer dan alleen de technische kant van de taal. Men leert en begrijpt de Spaanse taal in het kader van het gezamenlijke culturele erfgoed van de Spaanssprekenden (zie ook activiteiten). De sfeer in de les is informeel en huiselijk. Men spreekt veel Spaans zonder de grammaticale oefeningen te verwaarlozen. Natuurlijk is de lerares ‘native speaker’ en wijdt veel aandacht aan het correct uitspreken van het Spaans, met respect voor al zijn verschillende varianten.

 

Behalve het locaal waar de les plaatsvindt (een enorme keuken met schoolbord), zijn er meerdere ‘studeerkamers’ voorzien van de nodige audiovisuele faciliteiten, waar men zich terug kan trekken voor practicum of zelfstudie.

Er is ook een redelijke bibliotheek met Spaanse literatuur-  en studieboeken, inclusief de collecties van boeken met  gereduceerd woordenaantal voor beginners en gevorderden

 

Het is ook mogelijk om lessen op uw bedrijfsterrein te krijgen, individueel of in groep. Maar de groepen kunnen nooit groter zijn dan 6 personen en zij zijn van ongeveer hetzelfde niveau. Ze worden gescreend om het verlies van kostbare tijd te voorkomen.

 

U kunt ieder moment van het jaar met cursussen beginnen, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaats en docent. Groepslessen beginnen meestal tegelijk met de scholen in de regio, maar indien u het niveau heeft, kunt u aanschuiven.